Brepoels: "Goede kleedkamer is het geheim"

Brepoels: "Goede kleedkamer is het geheim"
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

Sint-Truiden is de enige ploeg in de hoogste klasse die zes op zes haalde tegen Anderlecht. Trainer Brepoels verklapte een paar van zijn geheimen.

Dat deed hij gisterenavond in het programma Extra Time op Canvas. "We speelden de woensdag voor Anderlecht nog een lastige wedstrijd tegen Westerlo, die we jammer genoeg nipt verloren. Amper drie dagen later moesten we naar Anderlecht."

"Je weet dat zoiets in de kleren kruipt. Maar ik zie dat mijn jongens beetje bij beetje leren. We staan nu beter, het positiespel is erop vooruit gegaan. Dit betekent dat we altijd die tien, vijftien meter extra niet meer moeten lopen. Daardoor houden we het ook vol op Anderlecht na een midweekwedstrijd tegen Westerlo."

"Je moet durven voetballen op Anderlecht. Hoger richting het bezoekende doel. Pressievoetbal en hoog spelen lukt pas als iedereen bijsluit en je mag sowieso niet te ver inzakken in dat geval. In dat soort zaken zetten we kleine stapjes vooruit, iedere keer opnieuw. Daarvoor zijn we beloond met een mooi resultaat in Anderlecht."

Maar wat is nu eigenlijk het geheim van dit Sint-Truiden? "Ik laat de jongens meedenken. Ik ben niet de alleswetende trainer. Mijn jongens beslissen mee. Zo beslist de keeper of we zoneverdediging of mandekking doen bij stilstaande fases voor het eigen doel."

"Op woensdag spelen we altijd een partijvorm op training. De tweede ploeg speelt in het systeem van de tegenpartij voor het komende weekend. Die tweede ploeg wordt ook gecoacht door de scouts die onze volgende tegenstander zijn gaan analyseren. Deze wedstrijd wordt opgenomen."

"Als ik bepaalde dingen tijdens die partij heb gezien die me niet bevallen, dan sturen we de beelden van die bepaalde fases naar de speler thuis. Die moet op zijn PC kijken wat er beter kon. De dag erna in de kleedkamer laat ik de jongens dan zelf aan het woord. Bovendien moeten ze niet alleen zeggen wat ze zelf beter konden doen. Ze moeten ook andere jongens verbeteren."

"Dit kan je alleen in een goede kleedkamer. Doe je dit in een slechte kleedkamer dan is het zeker boel. Maar bij ons kan dit. De groep staat sterk. We willen elkaar beter maken. Wij zouden heel graag in de top zes eindigen, maar dit is voor ons een momentopname. We willen er graag bij zijn straks, maar dit jaar was onze doelstelling gewoon de top veertien en dat gaat lukken. De rest zien we wel. Over vier jaar willen we elk seizoen voor die top zes gaan."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties