Commers: "Alleen ver inwerpen kan ik niet"

Gert-Jan Weyters
| 1 reacties
Commers: "Alleen ver inwerpen kan ik niet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het werd een weekend om nooit te vergeten voor STVV-talent Benji Commers. Op zijn 17de kreeg hij van Guido Brepoels een plaatsje op de bank in de topper tegen Anderlecht.

Niet zo speciaal zou je denken ware het niet dat Commers met één arm geboren is. Commers bleef op de bank, maar toch kreeg hij heel wat aandacht. "Enderzijds stoort het mij dat een beetje, maar anderzijds ben ik het al lang gewoon. Ik ben een deel van een drieling en ik ben geboren met een linkerarm die stopt aan de elleboog", aldus Commers in HNB.

Volgens Commers heeft zijn handicap nooit voor problemen gezorgd. "Ik sport al heel mijn leven. Ik volgde vijf jaar zwemles en dat ging perfect. Ik heb ook tennis en badminton gespeeld."

In het dagdagelijkse leven draagt Commers een prothese, maar niet op het voetbalveld. "Ik ga ervan uit dat ik niet mag voetballen met die prothese. Die kunstarm is nogal hard en ik wil niemand blesseren. Ik kan ook zonder prothese alles op het terrein. Ik heb helemaal geen problemen om mijn evenwicht te houden. Zelfs kort ingooien lukt. Eigenlijk kan ik alleen niet ver inwerpen." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties