Analyse Top twee sputtert, staartploegen roeren zich

carol Vander Cruyssen
| 2 reacties
Top twee sputtert, staartploegen roeren zich

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De twee leidersploegen lieten op eigen veld een steekje vallen, daardoor schuift Temse wat dichterbij. Ploeg in vorm Coxyde verslikt zich in Wielsbeke. FCN kan eindelijk nog eens winnen en onderaan geven de staartploegen zich nog niet gewonnen.

Het venijn zat in de staart

Deinze is nu niet meteen de meest spectaculaire ploeg uit de Derde Klasse A, maar is wel toe aan een reeks van 11 wedstrijden zonder nederlaag. Maar teveel kleurloze gelijke spelen zorgen er echter voor dat de ploeg net onder de top 5 blijft bengelen. Zondag haalde het op het veld van Rupel Boom in blessuretijd nog een onverhoopt punt, waardoor het in de running blijft voor de fel beheerde 4de plaats. “Boosdoener” was Frederik Declercq met een afgeweken schot. Runner-up Heist moest ook al in de slotfase 2 punten prijsgeven aan een stug Waregem. Dieter Vandendriessche maakte met een afstandschot de achterstand ongedaan. Heist mist hiermee een unieke kans om dichterbij Rupel Boom te sluipen, de leider laat een ruimere bonus op nummer 2 liggen. Temse herpakte zich na de thuisnederlaag tegen de leider met een driepunter op het veld van het altijd moeilijk te bekampen Torhout. Ook hier viel de beslissende treffer vrij laat. De Boeljongens blijven voorlopig onbedreigd op de derde plaats hangen. Na de zware nederlaag op Aalst, halverwege november, herstelde Wielsbeke zich uitstekend. Zondag maakte het met een treffer, ook al in de slotfase, toch ietwat verrassend een einde aan een mooie reeks zonder nederlagen van thuisploeg Coxyde. De kustjongens missen hierdoor een uitgelezen kans om naar de 4de plaats te springen. Wielsbeke, dat nog 2 inhaalmatchen tegoed heeft, kan rustig ademen en stiekem naar boven loeren.

Staartploegen weigeren de handdoek te gooien

Willebroek-Meerhof speelde ruim een uur met een mannetje minder tegen een zwak Sottegem, maar dank zij een doelpunt in de slotfase, behouden de kanaaljongens uitzicht op het behoud. In de Egmontstede wenkt de crisis. Geen doelpunten, wel tumult in de slotfase van een ontgoochelende zespuntenmatch tussen Hoogstraten en Oudenaarde. Een gekwetste lijnrechter zorgde voor de nodige hilariteit, 2 rode kaarten daarentegen voor een valse noot. Uiteindelijk bleef de brilscore op het bord en schiet geen van beide ploegen daar mee op. FCN werd in die strijd om de barrage de winnaar van het weekend door verdiend de drie punten te pakken bij Ternat. Hiermee zit Regi van Acker toch weer wat steviger in het zadel. Ternat mist hiermee een uitgelezen kans om zich definitief naar veiliger oorden te spelen.

Spektakel in het Van Kesbeeckstadion

Cappellen stuntte bij Vigor Hamme in zijn zoveelste wedstrijd van de laatste kans. De thuisploeg leek op een overwinning af te stevenen, toen het rond het half uur op voorsprong kwam, maar het verslikte zich hierop in 2 treffers van Bouyfoulktine. Naar het einde toe, kwam de thuisploeg opnieuw gelijk. Maar in zijn zoektocht naar de drie punten, liep het ook al in de slotfase op een rake counter. Het zegevierende Cappellen kan volgende week in een rechtstreeks duel de rode lantaarn doorgeven aan … Racing Mechelen. De ploeg uit het Van Kesbeeckstadion is zoals geweten al toe aan zijn 6de trainer. Marc Ghys zag zijn ploeg op achterstand komen tegen Ieper. In een waanzinnige tweede helft, gekruid met zeven doelpunten, speelden beide ploegen constant haasje-over. Ieper leek in de slotfase het laken uiteindelijk naar zich toe te trekken, maar in blessuretijd scoorde Perales met een wanhoopspoging de gelijkmaker en zorgde in een dolle vreugde dat zijn ploeg nog leeft.

Uitslagen 25ste speeldag

KM Torhout - SV Temse: 0-1
KSV Sottegem - Willebroek-Meerhof: 0-1
Hoogstraten - SV Oudenaarde: 0-0
RC Mechelen - Ieper: 4-4
Coxyde - Wielsbeke: 0-1
KSKL Ternat - FCN Sint-Niklaas: 1-3
Rupel Boom - SK Deinze: 2-2
Hamme VW - Cappellen: 2-3
KSK Heist - KRC Waregem: 1-1
Aalst was vrij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties