Zelzate was ontgoocheld met dit gelijk spel op Nevele.

Hendrik De Vriesere
Zelzate was ontgoocheld met dit gelijk spel op Nevele.
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was wel een verdiend punt voor Nevele die dit behaalde op karakter, tegen een technisch sterk KVV.Zelzate.



Nevele –KVV 1-1

Zonder de nog steeds, niet teruggekeerde Hakim boucheta,de geschorste Niko De Letter  en de gekwetste Christophe Ost beheerste KVV de wedstrijd gedurende de volle negentig minuten. De behaalde 1-1 was dan ook ontgoochelend, tegen een matig Nevele, voor de alweer talrijk meegereisde supporters, zeker meer dan ¾ van de aanwezigen waren KVV-fans.

Ondanks het voetballend overwicht werden achteraf gezien te weinig open doelkansen gecreëerd.

Het eerste schot op doel van Stephen Cox(4’) ging behoorlijk ver naast. Het was wachten tot Jonas Parmentier van op rechts kon voorzetten naar Mathieu Ost(30’) die de bal naast het doel schoof. Een poging van Stephen(32’) was te zwak om de keeper in de problemen te brengen. De beste kans was voor Tom De Neve(32’) die de keeper ver voor de doellijn zag staan en het met een lob probeerde, die door de doellat gestremd werd.

Bij de eerste merkelijke aanval van Nevele was het dan ook raak. Joren Hebberecht miste de interceptie, Barrie Abu Bekarr kon de ruimte induiken en met een afgemeten voorzet,  Vermeire L. bereiken, die Frederique De Vleesschauwer geen schijn van kans gaf. Ruststand, 1-0.

Na de rust was de eerste kans voor Jonas Parmentier(52’)die een voorzet van Mathieu naast het doel kopte. De 1-1 kwam uiteindelijk toch op het scorebord, de pas ingevallen Kevin Druwé voor Jonas (die zich blijkbaar moeilijk aan het drassige veld kon aanpassen”gepast schoeisel”?) passeerde enkele tegenstanders, bediende de vrijstaande Mathieu(70’), die met een harde knal de hoop deed oplaaien.

Nogmaals een actie van Kevin naar Sam Soens(78’), die de bal over het doel deponeerde. Het overwicht bleef aanhouden toe de laatste minuut maar scoren zat er niet meer in. De ontgoocheling was ook onder de spelers duidelijk te merken na de wedstrijd die ook beseften dat door het gelijke spel van Lovendegem-Ursel de kans om de kloof te verkleinen en een goede start voor de derde periodetitel hier duidelijk gemist was.

Joren Hebberecht zal er zondag  voor de inhaalwedstrijd tegen Kleit niet bij zijn, wegens derde gele kaart.

Opstelling: Frederik De Vleesschauwer-Joachim Hebberecht-Tom De Neve-Ennio Bogaert-Joren Hebberecht-Jonas Parmentier(65’Kevin Druwé)-Mathieu Ost-Kristof JanssensStephen Cox-Sam Soens-NoamDierickx-

Dimitri De Buck, Niels Cornelis en Michiel De Wijn bleven op de bank.

Clubnieuws :

Hakim Boucheta was nog niet terug uit Algerije voor de wedstrijd op Nevele. Niko de Letter evenmin van de partij, wegens drie gele kaarten en voor Christophe Ost was het na kwetsuur nog te vroeg om op te treden, is wel volop aan het trainen.

Voor de inhaalwedstrijd tegen Kleit is Joren Hebberecht geschorst daar hij zondag tegen de derde gele kaart aankeek.

De jeugd van KVV richt nu zaterdag 13 feb. een Valentijn-bingoavond in ten voordele vd jeugdwerking. Cafe De Club, Cesenaticolaan, 1 Zelzate om 19u00

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties