Blatter pareert kritiek op Zuid-Afrika

Wouter Laeremans
| 0 reacties
Blatter pareert kritiek op Zuid-Afrika
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FIFA-voorzitter Sepp Blatter countert de kritiek die werd geuit op Zuid-Afrika, de organisator van het WK 2010. De baas van de wereldvoetbalbond vindt de commentaren respectloos.

Bayern-baas Uli Hoeness had de aanduiding van Zuid-Afrika als WK-organisator twee weken geleden een blunder genoemd. In de Duitse sensatiekrant Bild gaf hij toen te kennen dat hij ook niet zou afreizen naar het Afrikaanse land.

Blatter geeft Hoeness lik op stuk. “Het is een anti-Afrika vooroordeel. Er is nog steeds een zogenaamd 'oude wereld-gevoel' over waarom een Afrikaans land een WK moet organiseren”, zegt de Zwitser aan de BBC.

De grootste kritiek ontstond na de aanslag op een spelersbus in Togo, net voor de aftrap van de laatste Afrika Cup. “Die aanslag, een terroristische daad met politieke gronden, en het WK met elkaar vergelijken is onzin."

"In Duitsland zeggen mensen als Hoeness en andere vertegenwoordigers dat we er niet naartoe moeten gaan. Maar ieder jaar bezoeken elf miljoen toeristen het land en niemand zegt dat je niet moet gaan. Kolonisten hebben over de laatste honderd jaar al het beste uit het continent gehaald en nu haalt men er de beste voetballers weg. Er is geen respect”, besluit de voorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties