Bölöni: "Standard bevindt zich in een woestijn"

Steurbaut Kersten
| 22 reacties
Bölöni: "Standard bevindt zich in een woestijn"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Laszlo Bölöni gaf woensdag geen commentaar bij zijn ontslag bij Standard. Een dag eerder gaf de Roemeen nog wel een interview aan 'Het Laatste Nieuws'. Daarin blikte hij terug op een moeilijk seizoen bij de Rouches.

Bölöni wist al lang dat Standard geen kampioen zou worden. "Ik ben al achttien jaar bezig als trainer", aldus de Roemeen. "Nooit eerder werd ik met zoveel pech geconfronteerd. Nu en dan zijn we een oase tegengekomen, maar we bevinden ons nog altijd in een woestijn."
 

Wissels op toekomst

Er waren volgens de controversiële trainer veel zaken die aan de basis van het falen van de Rouches lagen. "De aangeworven spelers waren allemaal wissels op de toekomst", opent hij. "Jongens die wellicht over drie, vier jaar vaste waarden kunnen worden, maar dat nu zeker nog niet zijn."

"Dat Marcos en Sarr niet meer het niveau halen van de voorbije twee jaar, komt door het vertrek van Onyewu. Zij trokken zich aan hem op. Ik was dus niet enkel de Amerikaan kwijt, maar ook een flinke hap van het rendement van Marcos en Sarr."

Ook aanvallend zat het Bölöni niet mee. Met Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani had hij wel twee topspitsen. Die waren echter niet altijd fit en zaten meer met een transfer in hun hoofd.

"En Traore en Cyriac zijn er nog niet klaar voor. Ik had tijdens de voorbije transferperiode gehoopt op een bijkomende spits. De directie heeft haar best gedaan, maar is er niet in geslaagd die spits op de kop te tikken."

Jovanovic

Bölöni had een heel goede relatie met Jovanovic. Had dat geen verkeerd effect op de groep? "Wees nu eens eerlijk: wie maakt doorgaans het verschil als het Jova niet is? Wie hebben jullie de Gouden Schoen toegekend? Kennen we er dan allemaal niks van? Ik wil met u best een weddenschap aangaan dat hij nog acht doelpunten maakt in de competitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties