FIFA maakt werk van Europees WK 2018

Anthony Van der Planken
| 11 reacties
FIFA maakt werk van Europees WK 2018
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De FIFA doet er alles aan om het WK 2018 aan een Europees land toe te wijzen. Dat schrijft de Engelse krant The Daily Telegraph. De wereldvoetbalbond probeert de niet-Europese kandidaten te overtuigen om zich terug te trekken.

Eind dit jaar worden zowel de WK's van 2018 en 2022 toegewezen. In principe mogen alle continenten meedingen naar die toernooien, maar de FIFA hoopt toch één toernooi aan Europa toe te wijzen. Een ongeschreven regel stelt immers dat één op de drie WK's op het oude continent georganiseerd moeten worden. In 2010 is het aan Zuid-Afrika, in 2014 aan Brazilië. Vier jaar later, in 2018, zou het dus opnieuw de beurt moeten zijn aan Europa.

Japan, Amerika en Australië

De FIFA doet er dan ook alles aan om te vermijden dat zowel het WK van 2018 als dat van 2022 aan Europa ontsnappen. Door de grote Europese concurrentie -de Benelux, Engeland, Rusland én het duo Spanje-Rusland zijn kandidaat- dreigen de andere continenten immers met de hoofdprijs aan de haal te gaan. FIFA probeert daarom Japan, de Verenigde Staten en Australië te overtuigen om zich terug te trekken uit de race voor 2018 en zich te concentreren op het WK van 2022. De Europese landen zouden dan weer niet mogen meedoen in de strijd om dat laatste toernooi.

Qatar, Indonesië en Zuid-Korea lieten eerder al weten enkel geïnteressseerd te zijn in het WK van 2022.

De FIFA kan Japan, Australië en de VS echter niet dwingen om zich terug te trekken, aangezien het ruim een jaar geleden de kandidatuursprocedure openstelde voor alle continenten. Toch lijkt de kans groot dat het trio uiteindelijk akkoord gaat met het voorstel van de FIFA, waardoor het WK 2018 dus sowieso naar Europa komt, wat dan weer de kansen van België en Nederland doet stijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties