Voor het eerst vrouwelijke ref in The Championship

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Voor het eerst vrouwelijke ref in The Championship

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Amy Fearn gaat de geschiedenis in als eerste vrouwelijke scheidsrechter in The Championship, de Engelse tweede klasse. Twintig minuten voor tijd moest ze invallen voor hoofdscheidsrechter Tony Bates die geblesseerd uitviel.

Het voorval gebeurde in de wedstrijd tussen Nottingham Forest en Coventry City, twee ploegen die bovenin meedoen in het klassement. De wedstrijd was 71 minuten oud toen scheidsrechter Tony Bates besliste om te stoppen omdat hij te veel last kreeg van een hamstringblessure. Amy Fearn was voor de partij aangeduid als assistent-scheidsrechter, maar mocht meteen het veld op. De vierde scheidsrechter nam dan haar taken over als assistent.

Fearn schrijft zo geschiedenis door als eerste vrouw een competitiewedstrijd in Engeland te leiden. Ze kwam in 2006 ook al eens in het nieuws toen toenmalig Luton-manager Mike Newell haar door het slijk haalde na een oefenwedstrijd. "Ze had hier niet moeten zijn. Ik weet dat het seksistisch klinkt, maar ik ben seksistisch. We zitten hier niet in een park, maar in een stadion. Wat doen vrouwen hier op het veld?", zei Newell toen. Hij kreeg hiervoor een zware boete van de Engelse voetbalbond.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties