Lurling: "Als refs slachtoffer zijn, staken ze wedstrijden"

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Lurling: "Als refs slachtoffer zijn, staken ze wedstrijden"
Foto: © SC

Anthony Lurling (foto), speler van NAC Breda, kreeg dit weekend een rode kaart van scheidsrechter Bjorn Kuipers. De aanhang van de club uit Breda was het er niet mee eens en beschimpte de ref. Kuipers legde de partij even stil.

Supporters die de scheidsrechter constant uitschelden wordt stilaan een kwalijke trend in Nederland. Scheidsrechter Bjorn Kuipers legde de partij tussen NAC Breda en FC Utrecht stil en dat was ook al het geval een dertigtal kilometer verder bij de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en SC Heerenveen. Bas Nijhuis werd uitgejouwd na een onterecht gegeven strafschop voor de Friezen die hen de drie punten opleverde. Nijhuis gaf zijn fout na de wedstrijd ook toe, maar legde de partij ook tien minuten stil.

"Jacob Lensky zei me dat mijn overtreding een gele, maar geen rode kaart verdiende", aldus Anthony Lurling in De Telegraaf. Nadien werd scheidsrechter Kuipers constant beledigd door de NAC-aanhang met het gevolg dat hij de partij stillegde. "Vorige week werd ik 25 minuten lang uitgescholden door de fans van NEC. Denk je dat de scheidsrechter me heeft gevraagd of ik wilde dat hij de wedstrijd staakte? Dat doen ze alleen als ze zelf het slachtoffer zijn", aldus een verongelijkte Lurling.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties