Mudingayi en Gillet buigen voor toppers

Philippe Crols

De Belgen in Italië kenden afgelopen weekend wisselend succes. Radja Nainggolan was de enige landgenoot die in het winnende kamp stond, maar hij kwam niet in actie. Gaby Mudingayi en Jean-François Gillet verloren van Juventus en Milan.

Jean-François Gillet kreeg in eigen huis twee doelpunten te slikken tegen AC Milan. De Belgische doelman werd gevloerd door Marco Borriello en Alexandre Pato. Bari is elfde en heeft vier punten meer dan Bologna, de veertiende in de Serie A

Bologna kwam tegen Juventus al snel op achterstand, maar de thuisploeg kon in de tweede helft op gelijke hoogte komen. Gabi Mudingayi (foto), die in de basiself begon, slikte met Bologna op het uur echter de 1-2. Zeven minuten voor tijd moest onze landgenoot plaats ruimen, maar de thuisploeg kon de achterstand niet meer goedmaken.

Nainggolan verbaast met Cagliari

Cagliari blijft ondertussen verbazen. Radja Nainggolan kreeg thuis tegen Parma geen speelgelegenheid, maar won wel met 2-0. Cagliari is negende, maar heeft slechts drie punten minder dan Juventus, de vierde in de stand.