Interview Sonck: "Vind jij dat Club zo goed gespeeld heeft?"

Nico Wieme
| 49 reacties
Sonck: "Vind jij dat Club zo goed gespeeld heeft?"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Wesley Sonck voelt zich niet goed in zijn vel bij Club Brugge. De pocketspits vertoeft te veel op de bank en dat zint hem niet. In de topper tegen Standard mocht hij nog eens invallen, en met succes.

Het eerste balcontact van Wesley Sonck was zondag meteen goed voor een strafschop. Bij zijn tweede balcontact verdween het leer van op de penaltystip in doel. “Toch vind ik dat ik geen goede match gespeeld heb”, zei de Ninovieter. “Het was dan ook al zes of zeven matchen geleden dat ik nog eens mocht opdraven. Na tien minuten zat ik al stikkapot. Ik miste gewoon matchritme.”

 

Waarom kan je je niet verzoenen met een plaats op de bank?

“Kijk naar mijn statistieken: in pakweg 400 competitiematchen vond ik ongeveer 180 keer de weg naar doel. Het doet pijn dat ik pas mijn kans krijg als anderen geblesseerd of geschorst zijn. Ik heb echter geleerd van mijn mond te houden en mij positief te blijven opstellen. Vroeger zou ik gezegd hebben: kus mijn … ”

 

Zie je voor jezelf nog een toekomst weggelegd bij Club?

“Mijn toekomst ziet er in ieder geval niet rooskleurig uit. Of ik volgend jaar vertrek, weet ik echter nog niet. Ik heb mij hier in Brugge altijd goed gevoeld. Het kan allemaal rap veranderen.”

 

Is dat de reden waarom je (nog) niet bent ingegaan op het ultieme contractvoorstel dat het bestuur je deed?

“Hoe zou ik dat kunnen doen? Tegen Standard heb ik wat speelminuten gekregen, maar voor de nabije toekomst reken ik op niet te veel meer. Ik pas duidelijk niet in de plannen van Adrie Koster. Vele mensen waren al vergeten dat ik nog bij Club ben.”

 

Kan je de coach niet begrijpen dat hij voor andere spelers kiest? Het voetbal van Club oogt toch mooi?

(geïrriteerd) “Vind jij dat? Vind jij dat Club goed gespeeld heeft de laatste matchen? Alleen efficiëntie telt en dat ontbrak. We hebben de voorbije weken in competitie maar één keer gewonnen. Het scoren verliep moeizaam. Daar had ik de ploeg zeker mijn diensten kunnen bewijzen.”

 

Je kan eigenlijk zelf niet veel aan je bankzitterstatuut veranderen.

“Oh neen? En wat heb ik tegen Standard dan getoond? Ik hoop dat de coach gezien heeft dat ik iets gedaan heb.  Ik ben nog te veel voetballer om mijn tijd op de bank te verslijten. Ik ben nog geen voetballer van 34 die ermee kan leven als doublure te fungeren. Daarvoor zit er nog te veel passie in mij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties