Vermaelen en Kompany houden eer hoog

Philippe Crols
| 1 reacties
Vermaelen en Kompany houden eer hoog
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Engeland hielden Thomas Vermaelen en Vincent Kompany de Belgische eer afgelopen weekend hoog. Beide landgenoten stonden negentig minuten tussen de lijnen. De andere landgenoten, op Geoffrey Mujangi Bia na, kwamen niet in actie.

Thomas Vermaelen (foto) speelde andermaal een solide wedstrijd voor Arsenal, dat thuis met 2-0 won van Sunderland. Onze landgenoot was op vrijschop ook dicht bij een doelpunt, maar kwam een teenlengte tekort. De Gunners zijn derde in de Premier League en tellen zes punten achterstand op leider Chelsea.

De Blues uit Londen wonnen met 0-2 op bezoek bij Wolverhampton. Bij de staartploeg viel Geoffrey Mujangi Bia een kwartier voor tijd in, maar veel kon hij niet meer uitrichten. 

Chelsea diepte zijn voorsprong op eerste achtervolger Manchester United uit tot vier punten. De Red Devils, zonder Ritchie De Laet in de kern, verloren met 3-1 op bezoek bij het Everton van de geblesseerde Marouane Fellaini

Draw voor Kompany tegen Liverpool

Met het oog op de vierde plaats, een plek die recht geeft op de voorrondes van de Champions League, beloofde Manchester City - Liverpool een interessant duel te worden. Helaas werd het een saaie vertoning. Vincent Kompany speelde de hele wedstrijd en ziet dat zijn team in de stand nog steeds vierde staat, samen met Tottenham en met een punt voorsprong op Liverpool en Aston Villa. Dedryck Boyata zat bij City niet in de selectie.

Onderaan mag Portsmouth zich opmaken voor de tweede afdeling. Door het verlies tegen Stoke City (1-2) staat het team van Anthony Vanden Borre nu acht punten achter op de veilige zeventiende plaats. Vanden Borre zat trouwens niet in de kern.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties