De Sutter: "Liever PSV dan Hamburger SV"

Nico Wieme
| 6 reacties
De Sutter: "Liever PSV dan Hamburger SV"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tom De Sutter mocht halfweg de tweede helft Romelu Lukaku komen aflossen in de spits van Anderlecht. De Balegemnaar probeerde nog wel iets te forceren, maar scoren zat er niet in.

“De coach (Ariël Jacobs, red.) had mij gevraagd om de bal zoveel mogelijk bij te houden en dat heb ik dan ook gedaan”, zei Tom De Sutter ons. “Ik heb zelf een kleine kans gehad, maar scoren lukte niet.”

 

Invaller

 

De Sutter had woorden van lof voor zijn medespelers. “We hebben tegen Bilbao goed georganiseerd gespeeld, met een fenomenaal middenveld. Cheikhou Kouyaté, Lucas Biglia en Mbark Boussoufa hebben prachtig gespeeld.”

 

Kan de spits zich blijven verzoenen met een plaats op de bank? “Ik wacht geduldig mijn kans af. Nu heb ik een halfuurtje mogen meedoen. Ik probeer zo goed mogelijk mijn best te doen tijdens mijn invalbeurten.”

 

Blik op Roeselare

 

De Sutter was onder de indruk van de sfeer in het stadion. “Dat weet je als je Europees zo’n prestatie levert. De fans hebben ons naar voren geschreeuwd. Ik heb zelfs eens mee de ‘Eviva España’ gezongen. Ook de fans van Bilbao hebben zich positief opgesteld. We hebben zelfs applaus van hen gekregen.”

 

Zondag trekt paars-wit naar SV Roeselare. Kan Anderlecht zich mentaal opladen voor een duel tegen een Belgische degradatiekandidaat? “De blik moet nu vooruit naar de Pro League. Doen we dat niet, dan verliezen we punten. Het belangrijkste nu is de match van zondag tegen Roeselare. Die moeten we winnen.”

 

Hamburg

 

In de achtste finales wacht Hamburger SV en die had de Anderlechtspits liever vermeden. “Ik had liever tegen PSV gespeeld. Geen van beide tegenstanders is een makkie, maar ik denk dat de Nederlanders ons beter liggen. We zullen sowieso alles uit de kast moeten halen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties