Anderlecht is dopingcontroles grondig beu

Steurbaut Kersten
| 24 reacties
Anderlecht is dopingcontroles grondig beu
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht vierde donderdagavond feest na de kwalificatie tegen Athletic de Bilbao. Toch was er enige vorm van ergernis in het Astridpark: de volgens paars-wit zeer ijverige dopingcontroleurs.

De spelers van Anderlecht kregen al voor de tiende keer dit seizoen bezoek van de dopingjagers. “Vijf keer in de competitie en vijf keer in Europees verband”, rekent trainer Ariël Jacobs in HNB. De spelers werd voor en na de wedstrijd tegen Bilbao getest. Davy Schollen verliet om half twee het stadion.“We worden meer getest dan de andere ploegen.”

Volgens Jacobs was er zelfs om zes uur ’s ochtends een controle gepland. “Uiteindelijk is die er niet gekomen, maar ze zijn woensdagavond wel binnengevallen in ons afzonderingshotel. Ik had nog een collectieve bespreking met de ploeg gepland en een drietal individuele gesprekken, maar die zijn in het water gevallen omdat er altijd wel één jongen is die niet kan plassen.”

Dopingcontroleeur Hans Cooman spreekt Jacobs tegen: “Ik kan je verzekeren dat alle ploegen in België evenveel gecontroleerd worden. En we hebben nog geen enkel team om zes uur 's morgens uit zijn bed gehaald. De rusttijden van de spelers worden gerespecteerd.”

 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties