Anderlecht zet Club Brugge op 12 punten

Fabian Morren
| 52 reacties

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft de lastige klip naar Charleroi omzeild en heeft nu al twaalf punten voorsprong op Club Brugge. Paars-wit besliste de wedstrijd tegen Charleroi al in de eerste helft.

Ariël Jacobs gunde enkele basisspelers rust. Jonathan Legear en Romelu Lukaku werden aan de kant gelaten. Zo kregen Matias Suarez en Tom De Sutter nog eens hun kans. Suarez had al na twee minuten een uitstekende kans. De Agentijn omspeelde doelman Baguette, maar moest vervolgens te ver uitwijken. Overigens hield Baguette zijn team in het eerste kwartier meermaals overeind. Suarez had ook geen geluk in de afwerking.

Maar het onvermijdelijke gebeurde uiteindelijk toch nog in het eerste kwart van de wedstrijd. Een schot van Suarez veranderde van richting en verraste zo Baguette. Charleroi was in het eerste halfuur nergens, maar kwam na 33 minuten toch heel dicht bij de gelijkmaker. Deschacht was nog net op tijd terug om een poging van Théréau van de lijn te keren.

De gelijkmaker kwam er dus niet en in de blessuretijd van de eerste helft maakte Anderlecht er 0-2 van. Een prima assist van Rnic werd in doel verwerkt door De Sutter. Anderlecht zat zo op rozen en dat viel op in de tweede helft. Paars-wit drukte het gaspedaal niet meer in en Charleroi kwam zelfs meermaals dreigen. Een doelpunt van Mboyo werd nog afgekeurd. Anderlecht hield wel makkelijk stand en pakt weer drie gouden punten. (AN)