Genk en Westerlo enige 'uitgespeelde' ploegen

Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Genk en Westerlo enige 'uitgespeelde' ploegen
Foto: © SC

Racing Genk en Westerlo zijn de enige clubs die niks meer te winnen of te verliezen hebben in de resterende twee speeldagen.

De laatste twee speeldagen van de Jupiler Pro League worden op zondagavond om 20u gespeeld. Alle wedstrijden hebben hetzelfde aanvangsuur. Behalve Westerlo en Racing Genk staat er voor alle teams nog wel iets op het spel.

Racing Genk en Westerlo zijn uitgespeeld omdat ze mathematisch geen kans meer maken op de play-off 1 en ook niet meer achterom moeten kijken naar de degradatieplaatsen. Vermits in play-off 2 alle teams aan de eindronde beginnen met nul punten, valt er dus niks meer te winnen voor deze twee clubs.

Onderin strijden Roeselare, Lokeren en Charleroi om de vijftiende plaats te vermijden. Het inhaalduel van woensdagavond tussen Charleroi en Lokeren op Mambour zal cruciaal zijn. De winnaar van die partij mag zich ook al opmaken voor de play-off 2 en wie weet nog een mooi slot van het seizoen.

Bovenin zijn alleen Anderlecht en Club Brugge al wiskundig zeker van de play-offs. Alle andere teams hebben nog minstens één punt of meer nodig om zeker te zijn. Voor AA Gent, derde in de stand, moet er al veel gebeuren om het alsnog te doen mislopen. Maar voor plek vier, vijf en zes zal er nog aardig gestreden worden.

KV Kortrijk, Zulte Waregem en STVV hebben de beste papieren, maar Standard, Cercle Brugge en Germinal Beerschot liggen nog op de loer. KV Mechelen maakt nog een waterkansje, maar lijkt toch uitgeteld.

Volgende week zijn er alvast twee enorm belangrijke duels in de strijd om een plekje in de top zes. Germinal Beerschot gaat op bezoek bij Sint-Truiden op Stayen en Zulte Waregem ontvangt Standard. Alle vier de teams maken nog kans op play-off 1.

Bij eventuele gelijke spelen of overwinningen van Standard en Germinal Beerschot, kan Cercle Brugge de lachende derde worden. Groen-zwart trekt naar Westerlo en moet voluit op zoek naar een driepunter. Vooral omdat Cercle op de laatste speeldag nog thuisspeelt tegen Sint-Truiden en dan mogelijk alles in eigen handen kan hebben om nog door te dringen tot de top zes. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties