Jacobs: "Spelers beginnen beter te recupereren"

De Nijs Michael
| 3 reacties
Jacobs: "Spelers beginnen beter te recupereren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht incasseerde donderdag nog een 3-1-nederlaag op het veld van Hamburg, maar tegen Genk kende de competitieleider geen problemen. Paars-wit won verdiend met 2-0, al zag trainer Ariël Jacobs toch ook enkele minpuntjes.

"Waarom ik deze keer wel met mijn type-ploeg startte? Als je spelers laat rusten, verwijten ze je het rotatiesysteem. Doe je het niet, vragen ze waarom je niet roteert", glimlacht Jacobs bij Sporza. "We maken geleidelijk een positieve evolutie door. De spelers beginnen stilaan beter te recupereren."

"Het veld was slecht, maar we hadden vooral ook last met de veldbezetting van Genk", blijft Jacobs wel kritisch. "Ze sloten alle hoeken goed af terwijl wij te veel met de bal gingen lopen. We zochten de oplossing ook teveel door het centrum in plaats van de ruimte op de flanken te benutten."

"De wedstrijd had kunnen kantelen in de eerste helft met de dubbele kans van Buffel en de vrije trap van Tözsér op de paal. Ik ben tevreden hoe we het na de 1-0 achteraan goed gesloten hielden", besluit de coach, die zijn troepen nu moet klaarstomen voor de return tegen Hamburg. "We weten waar we voor staan. De wedstrijd kan alle kanten op wanneer wij het eerste doelpunt scoren." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties