Petric: "Anderlecht zelf in de match laten komen"

Nico Wieme
| 7 reacties
Petric: "Anderlecht zelf in de match laten komen"
Foto: © SC

Hamburger SV mocht na een 4-3- nederlaag bij Anderlecht toch de kwalificatie voor de kwartfinales van de Europa League vieren. Het was Mladen Petric die voor zijn team een kwartier voor tijd de verlossende derde treffer scoorde.

We zijn hier aan de uitschakeling ontsnapt”, gaf Mladen Petric na de wedstrijd aan onze redactie toe. “Het is nipt geweest. Ik weet niet wat er allemaal scheelde bij ons. Ondanks de kwalificatie mogen we niet blind zijn voor de negatieve zaken. We kregen hier vier treffers tegen. Dat is te veel. We hebben Anderlecht in de match laten komen. Gelukkig konden wij nog een derde treffer scoren.”

Verdiende kwalificatie

De Kroaat was wel gelukkig met de kwalificatie, al sloop er ook ergernis in zijn woorden. “Eigenlijk ben ik ontgoocheld. We komen vlak voor de pauze op een comfortabele voorsprong, maar geven die dan op een domme manier nog weg. Na de rust lukken we dan de gelijkmaker en dan geven we weer twee doelpunten in geschenkverpakking weg. We hebben tot de laatste seconde moeten strijden.”

“Op basis van de twee matchen is de kwalificatie verdiend. We hebben de meeste doelpunten gemaakt en waren globaal gezien de betere in het spel. Voor de fans was dit een leuke match, maar na een 0-1-voorsprong en ook na de 2-2 mag je eigenlijk niet meer in de problemen komen”, aldus Petric.

Finale

De finale van de Europa League wordt in het stadion van Hamburg gespeeld. Daar kijkt de Kroatische spits zeker naar uit. “De finale? We hebben nog een lange weg te gaan, maar ik moet wel toegeven dat we er al aan gedacht hebben hoe mooi het zou zijn om die in ons eigen stadion te spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties