Club morst meteen met de punten

Steurbaut Kersten
| 108 reacties
Club morst meteen met de punten
Foto: © SC

De titelstrijd dreigt al vroeg in een beslissende plooi te vallen. Club Brugge moet na een zwakke prestatie op Sint-Truiden tevreden zijn met een gelijkspel. Anderlecht kan morgen mits winst tegen Zulte Waregem uitlopen tot acht punten.

Meer spektakel. Onder dat motto werden de play-offs in het leven geroepen. Met Sint-Truiden - Club Brugge heeft de competitiehervorming alvast een valse start genomen. Geen van beide ploegen slaagden er in om er een boeiend schouwspel van te maken. Een spannende slotfase kon weinig goedmaken.

Excuus voor Brepoels

De Truienaars hadden enigzins nog een excuus voor de ondermaatse prestatie. Trainer Guido Brepoels miste vier sterkhouders -Mario Cantaluppi, Cephas Chimedza, Jonathan Wilmet en topschutter Ibrahim Sidibé. De eerste kans was zelfs voor de thuisploeg: een schot van Nils Schouterden waaide over het doel van Stijnen.

Club Brugge, dat er nochtans alle belang bij heeft om de kloof met Anderlecht zo klein mogelijk te houden, moest vooral de hand in eigen boezem steken. Blauw-zwart slaagde er nooit in om het kwalteitsverlies bij de tegenstander uit te buiten. Als je het tempo veel te laag legt en de foute passes sneller opstapelt dan een kaartenhuisje, dan maak je het jezelf wel heel moeilijk tegen een goed georganiseerd STVV.

Twee Brugse kansen

Toch kreeg Club in de eerste helft nog enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. Nabil Dirar plaatste het leer echter net boven het Truiense doel en een afstandsschot van Karel Geraerts werd door Ludovic Buyssens afgeblokt.

In de tweede helft was een kopbal van Jeroen Simaeys lange tijde het enige wapenfeit dat er te noteren viel. De spanning en het enthousiaste thuispubliek zorgden nog voor enig animo, maar dat was onvoldoende om het aboominabele spelniveau op Stayen te verdoezelen. Ook de inbreng van Ronald Vargas bracht weinig soelaas voor de Bruggelingen.

Akpala laat het liggen

In de slotfase waren beide ploegen nog dicht bij de winning goal, maar een schot van Wim Mennes ging net over en een vrije trap van Vadis werd door Mignolet naar veiliger oorden gebokst. Joseph Akpala kreeg in de toegevoegde tijd nog de grootste kans van de avond, maar de Nigeriaan trapte voor open doel naast. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties