Kouemaha: "Het WK is mijn droom"

Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Kouemaha: "Het WK is mijn droom"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Dorge Kouemaha zal tijdens de play-offs maar één keer met de pers praten. Dat gebeurde gisteren in het Jan Breydelstadion.

De Kameroense spits wil zich naar eigen zeggen volledig concentreren op de play-offs en hoopt op die manier straks een stek af te dwingen op het WK in Zuid-Afrika.

"We zitten in een beslissende periode en ik wil me op mezelf concentreren. De komende matchen zijn te belangrijk. Zowel voor Club Brugge als om het WK in Zuid-Afrika voor te bereiden. Ik moet de komende weken goed zijn als ik straks de nationale selectie wil halen. Dat staat nu op het spel", aldus Kouemaha in HLN.

"Het is mijn droom. Maar de concurrentie is groot. Eto'o, van Inter, is zeker van zijn plaats. Ik sta vierde of vijfde op de lijst. Ik moet dus hoger, maar mijn concur­renten spelen in grote competities en bij grotere ploe­gen: Mallorca, Freiburg, Nancy... Ik moet de komende anderhalve maand kalm blijven: ik moét goed preste­ren om de bondscoach te overtuigen."

Wat vond de aanvaller van de teleurstellende 0-0 bij Sint-Truiden? "Ik kom uit Afrika, maar ik heb nog nooit zo'n slecht veld gezien. Dat er soms geen gras op het veld staat, ben ik gewend, maar daar is gewoon niet op te voetballen. Dat gaat zo."

"Op tv zie je dat niet, maar ik kon mijn ogen niet geloven toen ik op dat veld stond. Hier, in ons stadion, kan Sint-Trui­den nooit winnen, maar in hun stadion speelt elke tegenstander slecht. Omdat er niet te voetballen valt! In België willen ze graag het niveau van het voetbal om­hoog brengen. Dan moeten ze dringend iets doen aan zulke velden. Want ik wil erbij zijn als Sint-Truiden Europees speelt en de eerste tegenstander daar van de bus stapt (hilariteit)."

"Maar ik denk nog altijd aan de eerste plaats. Ik hoop dat we die acht punten nog kunnen corrigeren. Als we niet geconcentreerd zijn, kunnen wij nog alles verliezen. Dat is eigenlijk niet normaal, als je ziet wat wij dit seizoen al hebben gedaan. Deze formu­le met play-offs is raar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties