Zuid-Korea wil organisatie WK 2022 met de buren

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Zuid-Korea wil organisatie WK 2022 met de buren

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zuid-Korea is geïnteresseerd om in 2022 het WK voetbal te organiseren. Het wil daarbij ook graag de medewerking van buur Noord-Korea waar enkele wedstrijden zouden kunnen gespeeld worden.

"De organisatie van het WK zou niet alleen bijdragen aan de beleving van het voetbal, maar het zou ook de relaties tussen beide landen verbeteren", zegt bid-ambassadeur Han Sung-Yoo aan het persbureau Reuters. "We zijn nu aan het bekijken of het mogelijk zou zijn om twee of drie wedstrijden in Noord-Korea te laten plaatsvinden."

Al die nobele plannen kunnen natuurlijk pas doorgaan als de wereldvoetbalbond FIFA beslist om het WK terug naar Azië te brengen. Het land organiseerd het grote voetbalfeest al eens in 2002 samen met Japan.

"Hoe dan ook zal het een mooie gelegenheid zijn om Noord-Korea wat meer onder de aandacht te brengen en het kan de relatie tussen beide landen verbeteren", aldus nog Han Sung-Yoo. Noord-Korea kon zich overigens voor het eerst in 44 jaar plaatsen voor een eindronde van een WK. Het speelt straks in Zuid-Afrika tegen Brazilië, Ivoorkust en Portugal.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties