Siem De Jong: "Ben een vaste waarde aan het worden"

Ward Callens
| 0 reacties
Siem De Jong: "Ben een vaste waarde aan het worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sinds enkele weken mag Ajax-spelmaker Siem De Jong zich basisspeler noemen. De 21-jarige middenvelder bloeide dit seizoen helemaal open bij de Amsterdammers.

Siem De Jong debuteerde al in het seizoen 2007/2008 in het eerste elftal van Ajax, maar kende daarna heel wat blessureleed. De laatste maanden groeide de jonge Nederlander uit tot een van de steunpilaren van zijn team.

“Sinds mijn debuut ontbrak ik door blessures een lange periode en het is niet eenvoudig je steeds weer opnieuw te moeten bewijzen als er een nieuwe trainer is”, vertelt De Jong aan VI. “Ben je geëindigd als basisspeler, dan begin je toch met een kleine voorsprong.”

“Desondanks zat ik er altijd vrij dicht tegenaan”, vervolgt de 21-jarige middenvelder. “Ook Marco van Basten sprak zijn vertrouwen in mij uit. Nu krijg ik van Martin Jol gedurende een langere reeks wedstrijden de kans op dezelfde positie. Ik ben bezig een vaste waarde te worden, want dat gevoel heb ik nog niet. Dus eigenlijk is dit ook een soort doorbreken”, aldus De Jong.

Siem De Jong speelde dit seizoen al 34 competitieve wedstrijden voor Ajax. Daarin kwam de spelmaker al 12 keer tot scoren. De Jong komt ook uit voor het jeugdelftal van Oranje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties