Deferm: "Mijn eerste bal was belangrijk"

Nico Wieme
| 1 reacties
Deferm: "Mijn eerste bal was belangrijk"
Foto: © SC

Giel Deferm stond sinds lang nog eens in de basis bij Sint-Truiden. De linkspoot trok tegen Gent goed zijn streng op het Limburgse middenveld en hielp de bressen dichten waar nodig.

Het was van 5 december op Charleroi geleden dat Giel Deferm nog eens mocht opdraven bij de Kanaries. De 21-jarige speler was alleszins zenuwachtig voor de match tegen de Buffalo’s. “De eerste bal die je raakt is altijd belangrijk. Dat lukte aardig en zo ben ik gegroeid in de match.”

De middenvelder zag zijn team een goede eerste helft spelen, maar erkende dat de Kanaries het na de rust soms moeilijk hadden. “Onze eerste helft zat goed ineen. We speelden georganiseerd en gaven weinig kansen weg. Na de rust hadden we het moeilijk op het middenveld. Dan was het echt pompen.”

Deferm hijgde duidelijk nog na van de inspanningen. “Het was heel lang geleden dat ik nog eens een volledige match gespeeld heb. Ik voel het. Nu ga ik mij goed moeten verzorgen.”

Favoriete positie

Over zijn favoriete positie sprak Deferm zich niet uit. De STVV’er is van opleiding linksback, maar moet zich dit seizoen toeleggen op het middenveld. “Middenveld of linksachter, het maakt mij niet uit. Ik zet mij in voor de twee posities.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties