Hitzfeld neemt de FIFA op de korrel

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Hitzfeld neemt de FIFA op de korrel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ottmar Hitzfeld, de bondscoach van Zwitserland, neemt kort voor de start van het WK voetbal in Zuid-Afrika de wereldvoetbalbond FIFA op de korrel. Hij begrijpt niet waarom refs de hulp niet krijgen van technologische hulpmiddelen.

"Je moet altijd willen overwegen om met een chip in de bal te spelen. De vraag of er wel of geen goal is gescoord, is toch wel heel serieus. Ook bij twijfel over een strafschop kan je de techniek uitstekend toepassen", aldus Ottmar Hitzfeld in de Berliner Zeitung.

Hitzfeld ergert zich ook aan het feit dat er maar drie spelers tegelijkertijd zullen mogen warmlopen tijdens de wedstrijden op het WK. De Duitse keuzeheer van de Zwitsers vindt dat de omstandigheden in een wedstrijd snel kunnen wijzigen waardoor andere ingrepen noodzakelijk zijn.

Hitzfeld ziet ook één positief punt. Hij vindt het moedig dat de FIFA besliste om het WK eens aan het Afrikaanse continent te geven. "Het imago van de mensen aan de Kaap zal er flink door stijgen", aldus de trainer. Zwitserland speelt op het WK tegen topfavoriet Spanje, Honduras en Chili.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties