Marseille stap dichter bij titel na nipte zege

Ward Callens

Marseille blijft op titelkoers in de Franse Ligue 1. Het won zaterdagavond in extremis bij het bescheiden Boulogne en behoudt zijn voorsprong van vijf punten op Auxerre.

Marseille blijft op titelkoers na de zuinige zege tegen Boulogne. De bezoekers gingen pas in de slotfase met de drie punten aan de haal. De kloof tussen Marseille en eerste achtervolger Auxerre blijft status quo op vijf punten.

De bezoekers kwamen vlak voor het rustsignaal op voorsprong, na een doelpunt van Mathieu Valbuena. Zeven minuten voor tijd kon Jeremy Blayac echter gelijkmaken. Een verrassing leek in de maak, tot Marseille diep in blessuretijd een penalty kreeg. Taye Taiwo (foto) zette de stafschop om en bezorgde de bezoekers daarmee alsnog de overwinning.

Auxerre had in eigen huis weinig moeite met Lorient. Het werd uiteindelijk 4-1. De bezoekers eindigden de wedstrijd met negen spelers, nadat Jeremy Morel en Fabien Audard vroegtijdig van het veld werden gestuurd.