Eindronde voor Luik FC dankzij stap terug Beveren?

Manuel Gonzalez
| 57 reacties
Eindronde voor Luik FC dankzij stap terug Beveren?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Luik FC staat al een tijdje troosteloos op de laatste plaats in de tweede klasse, maar mogelijk ontsnapt de club toch nog aan degradatie.

Beveren, de voorlaatste in de stand, moet voor woensdagavond 180.000 euro betalingsgaranties kunnen voorleggen aan de licentiecommissie. Maar het bestuur van de Wase club heeft al laten uitschijnen dat dit quasi onmogelijk is.

De bestuursleden van Beveren komen straks bij elkaar en zullen dan waarschijnlijk beslissen om vrijwillig een stap terug te zetten naar de derde klasse. Hierdoor degradeert geel-blauw rechtstreeks naar de derde afdeling en zal rode lantaarn Luik mogelijk deelnemen aan de eindronde met de derdeklassers. Mogelijk, want de Luikenaars beslisten op 14 april om geen licentie voor tweede klasse aan te vragen omwille van hun penibele sportieve situatie.

"Uiteraard blijven we zoeken naar oplossingen, moest er toch nog iets uit de bus komen, dan zullen we dat zeker niet laten liggen", aldus voorzitter Verelst van Beveren. "Maar als die middelen niet gevonden worden, dan zullen we vrijwillig een stap terug zetten om de club terug op te bouwen en gezond te maken in derde klasse."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties