Huseklepp dwingt gelijkspel af

viki meeuwis
| 1 reacties

Afgelopen weekend werd in Noorwegen de zevende speeldag afgetrapt.

Hønefoss kreeg Viking op bezoek. De promovendus moest dringend punten gaan pakken want het droeg nog steeds de rode lantaarn. Vlak na de start van de tweede helft begin Clark een fout op Nisja in de zestien meter waarna Viking een penalty toegekend kreeg. Deze werd door Patrik Ingelsten zonder fout in doel getrapt. Dit ene doelpunt volstond voor Viking om de drie punten op zak te mogen steken.

Odd Grenland speelde zondag thuis tegen Molde. Het zag er lang naar uit dat Molde de partij zou verliezen maar in de toegevoegde tijd viel dan toch de gelijkmaker. Na een goede inworp vanop links rond de elfde minuut ging de bal de verdediging van Molde voorbij en kwam bij Peter Kovacs terecht die stuurde de bal vanop zes meter in doel. Odd Grenland was de betere ploeg in de eerste helft maar na de rust was het Molde dat beter voor de dag kwam. Het duurde echter tot in de slotfase voor Christian Steen er na een corner genomen door Magne Hoseth in slaagde om de gelijkmaker binnen te werken.

Strømsgodset nam het in eigen stadion op tegen Start. Al in de vijfde minuut ging Godset op voorsprong na een goal van Glenn Andersen. Kort na de rust kon Start toeslaan, Christer Kleiven kreeg de bal aangereikt door Bolanos  en stuurde de bal prompt in doel, de gelijkmaker was een feit. Lang zou de euforie niet duren bij de bezoekers want de jonge Fredrik Lund Nordkvelle wist drie verdedigers in de wind te zetten en zo de bal tegen de netten te jagen, Godset ging terug op voorsprong. Met nog een goede vijfentwintig minuten te gaan wist Ola Kamara de eindstand vast te leggen op 3-1. Een goede zaak voor Godset dat op de derde plaats komt met dertien punten.

Stabæk bleek een te moeilijke tegenstander te zijn voor Kongsvinger. Het was nochtans Kongsvinger dat het eerst tot scoren kwam. Met amper vijf minuten gespeeld wist Adem Güven de bal hard in de rechterhoek te schieten.  Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten want een minuut later kon Johan Andersson nadat hij een eerste poging afgestopt zag door keeper Myhre de bal in de rebound alsnog in doel werken. Na de rust wist Daniel Nannskog de 2-1 in doel te schieten. Kongsvinger liet zich niet kennen en een minuut later volgde de gelijkmaker via Olav Johannesen die de bal in de kruising schoot. Uiteindelijk bleek een tweede doelpunt van Nannskog en eentje van Espen Hoff er teveel aan voor Kongsvinger dat nu voorlaatste staat met vier punten. Stabæk staat achste met negen punten.

De partij tussen Lillestrøm en Haugesund eindigde in een 1-1 gelijkspel met doelpunten van Pozniak op het kwartier en een strafschop perfect getrapt door Tamandani Nsaliwa.

Brann kreeg Vålerenga op bezoek in het Brann Stadion. De ploeg uit Bergen is slecht gestart en moest dus dringend beginnen punten pakken.  De match begon slecht voor de thuisploeg want in de twaalfde minuut wist Mustafa “Mos” Abdellaoue Austin opzij te zetten waarna hij de bal naar broer Moa speelde die de bal in doel stuurde. Beide ploegen kregen goede kansen in de eerste helft maar zowel Lars Hirschfeld als Håkon Opdal waren alert en hielden hun netten schoon. Na de rust zette Brann meer druk en in de 80e minuut leverde dat een doelpunt op. Guastavino speelde de bal naar Holmvik die op doel schoot. Keeper Hirschfeld slaagde er niet in om greep op de bal te krijgen. Dat was Erik Huseklepp niet ontgaan want hij wist de bal te pakken te krijgen en in doel te werken.  VIF staat nu op de zesde plaats met twaalf punten terwijl Brann op de dertiende stek staat met vijf punten.

De wedstrijd tussen Aalesund en Rosenborg wordt vanavond gespeeld.