KVV.Zelzate pakt gouden punten tegen Sleine.

Hendrik De Vriesere

De kanaaljongens van Zelzate hebben gouden punten gepakt in eigen huis, in de derby tegen Sleidinge. En dit met het oog op de derde periodetitel, dit zal afhangen van hun naaste concurrenten.

KVV – Sleidinge  3-1

KVV nam, van bij de aanvang het heft in handen, dit leidde tot een drietal kansen gedurende de eerste twintig minuten met een 1-0 voorsprong tot gevolg. Het doelpunt viel in de 7’ na een voorzet van Christophe Ost tot bij de vrijstaande Hakim Boucheta die de bal geplaatst binnenkopte. Een minuut later werd Hakim aangespeeld met een verre pas van Tom De Neve, werd door zijn belager nogal gehinderd en verloor daardoor het duel. Er was nog een kans voor Hakim alsook voor Mathieu Ost te noteren doch de stand bleef ongewijzigd. Sleine kwam meer en meer in de wedstrijd. Er was een knappe redding nodig van Frederique De Vleesschauwer op schot van Pieter Claeys(25’) en de lat behoedde KVV van de gelijkmaker op kopstoot van David Penny(30’). Nogmaals een gepast ingrijpen van Frederique was nodig om de rust met een 1-0 score te bereiken.

Net na de rust verkwanselde Gert-Jan Vereecke, na een mooie slalom, de open  kans. Een aanval via Hakim naar Christophe, die met het hoofd de bal tot bij Mathieu(67’) bracht werd door deze laatste over de doellat gedeponeerd.  Mathieu(67’), aangespeeld door Hakim, nam de keeper tegenvoets. Verdediger Bart Leemans probeerde de bal nog weg te werken, lukte daar niet, integendeel schoof hij de bal nog verder het doel in, 2-0.

De aansluitingstreffer kwam tot stand door middel van een own-goal(80’). Dit was het sein voor Sleidinge om de batterijen terug op te laden. Gelukkig kon Hakim(84’) met een tegenaanval op rechts doorgaan en was het via keeper , Kim De Paepe of verdediger Marino De Bie, in elk geval week op een van beide de bal af , in het doel.

Besluit: Geen hoogstaande maar doeltreffende partij. Door deze overwinning, wordt met spanning uitgekeken naar volgende speeldag. Een gedeelde tweede plaats met Destelbergen behoort nog tot de mogelijkheden en voor de derde periodetitel kan bij gelijkspel van St.Denijs-Aalter nog op gelijke hoogte van Aalter gekomen worden. Alles is wel erg afhankelijk van deze uitslagen.

Opstelling:  Frederique De Vleesschauwer-Tom De Neve-Niko De Letter- Noam Dierickx- Kevin Druwé- Ennio Bogaert-Mathieu Ost-Sam Soens(75’Jonas Parmentier)-Christophe Ost(79’Sasha De Meulenaere)-Kristof  Janssens-Hakim Boucheta

Dimitri De Bucken Elmo Neyt bleven op de bank.