Boussu plaatst zich voor finale BZVB

Bram Coenen
| 2 reacties

In het BZVB-verbond heeft Luminus Boussu zich vanavond ten koste van Cormed Zaalvoetbal Groot Leuven geplaatst voor de de finale.

Afgelopen week won Luminus Boussu thuis al met 7-6 van Cormed Zaalvoetbal Groot Leuven. Maar de Leuvenaars wisten vrijdag de stand in evenwicht te brengen en daarom volgde vanavond de "belle" in de sporthal van Heverlee tussen de nummers 2(Leuven) en 3(Boussu) uit de reguliere competitie.

Bij Boussu zagen we een oude bekende in de goal staan: Didier Bargibant, ex-keeper van ondermeer La Louvière. Het waren de Walen die duidelijk het beste van het spel hadden in de openingsfase, al kon thuisdoelman Van Den Eynde de netten voorlopig schoon houden. Rond de 20ste minuut kon Boussu dan toch de score openen na een knap uitgespeelde aanval.  En vlak voor rust liepen ze zelfs nog uit naar 0-2.

In de tweede helft kwam de voorsprong van Boussu nooit meer in gevaar. Het waren in tegendeel de bezoekers die nog verder uitliepen tot 0-4. Leuven probeerde het nog wel door de keeper te vervangen door een extra veldspeler, maar kon enkel vlak voor tijd nog de 1-4 eerredder scoren.

Verdiende zege voor Boussu dat zich technisch een maat sterker toonde dan de Leuvenaars. Boussu mag het in de finale opnemen tegen regerend landskampioen Amigo Schepdaal, dat zich eerder al kwalificeerde voor de finale na winst tegen Koersel.