Beveren-spelers: "We weten niet waar we aan toe zijn"

Beveren-spelers: "We weten niet waar we aan toe zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zijn bange dagen voor SK Beveren. De club moet vandaag 180.000 euro ophoesten, maar dat lijkt een probleem te worden. De gemeente en de voorzitter lijken niet van plan bij te springen.

"De gemeente deed haar best en ook ik heb geen zin meer om deze put te vullen", zegt voorzitter Dirk Verelst in GvA. "Daarom trek ik aan de alarmbel. Het is nu aan anderen om over de brug te komen. Het bedrag is niet onoverkomelijk groot, het zou jammer zijn als het daarop stukloopt."

De spelers wachten ondertussen in onzekerheid af. Kristof Lardenoit, al jaar en dag verdediger bij Beveren, bevestigt dat er "spanning heerst". "We zouden graag die eindronde met de derdeklassers nog spelen, maar we weten niet waar weten niet waar we aan toe zijn. Ik denk dat de voorzitter het momenteel ook niet meer weet."

Die barragematchen tegen degradatie zijn echter allesbehalve zeker. "We gaan kijken of de spelers nog voldoende gemotiveerd zijn", aldus voorzitter Verelst. "Als je een licentie aanvraagt en je krijgt ze niet, begin je met min drie in derde klasse. Vraag je geen licentie aan, dan zak je ook, maar zonder puntenaftrek. Het heeft geen zin om moeite te doen voor een licentie als we sportief de armen laten zakken."

"Ik zeg niet dat het de schuld van de spelers is, maar we staan wel onderaan. Als we wat hoger stonden, zou er makkelijker geld binnenkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties