Seedorf weer beschikbaar voor het Nederlands elftal

Seedorf weer beschikbaar voor het Nederlands elftal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Clarence Seedorf bedankte vier maanden geleden voor het Nederlands elftal, maar komt nu terug op zijn eerdere uitspraken. "Zo lang ik voor Oranje kan uitkomen, ben ik beschikbaar", aldus de middenvelder.

In december was Seedorf duidelijk: "Nu er in Nederland gediscussieerd wordt of ik al dan niet zou moeten terugkeren bij Oranje, heb ik besloten zelf duidelijkheid te scheppen", openbaarde Seedorf. "De bondscoach hoeft me niet te bellen, als hij dat al van plan was. Mijn WK-boek is dicht. Onder Van Basten ben ik op een vergelijkbare manier teruggekeerd en dat is niet goed gegaan. Daar pas ik nu voor."

"Het zou een prachtige verrassing zijn als ze me zouden bellen", zegt de routinier nu echter in JFK-magazine. Dat de middenvelder komende zomer naar Zuid-Afrika gaat staat vast. "De vraag is alleen: op of buiten het veld?’ Als het niet in het shirt van het Nederlands elftal is, dan wel als enthousiast volger van het toernooi."

"De deur staat bij mij altijd open", vervolgt Seedorf. "Hij wordt aan de andere kant vaak dichtgegooid. Waarom? Dat is een goede vraag, die ik niet kan beantwoorde. Het is irritant dat ik met mijn staat van dienst niet automatisch geselecteerd word." Bondscoach Bert Van Marwijk liet nog niets van zich horen. "Maar eigenlijk is er al te veel tijd overheen gegaan. Ach, wie weet?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties