Beveren en Dender vragen uitstel, maar krijgen 'njet'

Beveren en Dender vragen uitstel, maar krijgen 'njet'
Foto: © SC

Volg FCV Dender EH nu via WhatsApp!

Beveren en Dender zullen zo goed als zeker hun licentie vandaag niet krijgen. De clubs kregen tot gisteren 14u om alles in orde te brengen, maar haalden de deadline niet. Op een smeekbede om uitstel ging de KBVB niet in.

Beveren had tot gisteren om een betalingsbewijs voor de schuld van 180.000 euro te vinden terwijl het bij Dender zelfs om een schuld van 350.000 euro ging. Beide ex-eersteklassers zochten de laatste weken zonder succes naar extra sponsorgeld.

Beverenvoorzitter Verelst belde gisteren net voor de deadline nog naar de KBVB om een extra dag uitstel te krijgen maar kreeg hier geen antwoord op. Ook bij Dender hoopt men nog op een uitstel, maar ook hier is de kans klein dat de licentiecommissie daarop ingaat. Dender maakt zich wel sterk dat het aan het geld zou kunnen komen.

"Hoe het staat? Goeie vraag", zei Borkelmans aan Sporza. "Ik heb gelezen dat er 500.000 euro in de club zou gepompt worden. De club heeft ondertussen wel een licentiedossier ingediend." Ik geloof 300% in de redding van Dender. Als het toch zou mislopen, zal ik de laatste zijn om het schip te verlaten. Hier in Dender staat een accomodatie eerste klasse waardig, dat mogen ze toch niet zomaar van tafel vegen?"

Vanavond buigt de licentiecommissie zich over de dossiers van de 13 EXQI-Leaguers die bij de eerste controleronde nog niet volledig in orde waren. Bij de meeste teams gaat het nog om formaliteiten. KVSK United, AFC Tubize, RFC Doornik, OH Leuven en RAEC Mons kregen reeds een licentie, RFC Luik diende geen licentieaanvraag in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties