Gematigde supporters gevraagd in Brugge

Kristof Blomme
| 55 reacties
Gematigde supporters gevraagd in Brugge
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de topper tussen Club Brugge en Anderlecht kwam het bijna tot rellen tussen beide supportersclans. Het vak naast dat van de bezoekers moet vanaf volgend seizoen bevolkt worden door gematigde supporters.

Anderlecht won zondagnamiddag met 1-2 bij Club Brugge en pakte zo de 30e landstitel. Na de match kwam het bijna tot een confrontatie tussen beide supportersgroepen. De politie greep in en dus keerden de thuissupporters zich tegen hen. Volgens omstaanders liep het uit de hand doordat de politie mensen de weg versperde om naar de wagen te gaan.

Wat er ook van zij, politie, stadsbestuur en parket maakten ondertussen afspraken om in de toekomst supportersgeweld rond het Jan Breydelstadion te voorkomen. Zo zullen de vakken die grenzen aan de het vak van de bezoekers moeten gevuld worden met gematigde supporters. Indien dat niet kan moeten de circa 2000 zitjes leeg blijven.

De amokmakers van zondag worden geïdentificeerd aan de hand van camerabeelden. Zij worden vervolgd voor opzettelijke vernielingen, opzettelijke slagen en verwondingen en poging tot doodslag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties