Ma-Kalambay ziet Rangers vieren

Philippe Crols
| 1 reacties
Ma-Kalambay ziet Rangers vieren
Foto: © SC

De Belgen in dit overzicht scheerden afgelopen weekend niet bepaald hoge toppen. Wel kwam Yves Ma-Kalambay nog eens boven water. Hij zat voor Hibernian voor het eerst sinds lang terug in de selectie en was getuige van het titelfeestje van Rangers.

Yves Ma-Kalambay (foto) keerde dus opnieuw terug in de selectie van Hibernian. De Hibs waren gastheer voor Rangers en verloren met 0-1. De ploeg uit Glasgow mocht zo ook meteen zijn 53ste landstitel uit de geschiedenis vieren. Ma-Kalambay bleef op de bank en ziet zijn team door deze nederlaag ook de vierde plaats verliezen. Die geeft in Schotland recht op een ticket voor de voorronde van de Europa League.

In Spanje geeft de vierde plaats recht op een ticket voor de voorronde van de Champions League. Sevilla verloor, zonder Tom De Mul in de kern, afgelopen weekend met 4-3 bij Getafe en speelde die belangrijke vierde plaats kwijt aan Mallorca.

Sion deed een bijzonder slechte zaak in de strijd om Europa. De ploeg van Emile Mpenza verloor bij staartploeg Bellinzona met 2-1. Mpenza werd bij de rust vervangen en kreeg na een halfuur ook een gele kaart.  Ook Sion is de vierde plaats voorlopig kwijt.

Lombaerts op de bank, Merlier in doel

Nicolas Lombaerts bleef bij Zenit Sint Petersburg negentig minuten op de bank voor de thuismatch tegen Terek Grozny. Zenit bleef steken op 0-0 en staat vierde met twaalf punten. Het heeft wel een match minder gespeeld dan de meeste ploegen bovenaan.

Pieter Merlier mocht bij Universitatea Craiova van trainer Mark Wotte afgelopen weekend het doel verdedigen tegen Unirea Urziceni, een club die dit seizoen nog actief was in de Champions League. Onze landgenoot kreeg vier goals om zijn oren en verloor met 1-4. Craiova is nog lang niet gered.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws