Atlético knokt zich na verlengingen voorbij Liverpool naar de finale

Bram Coenen
| 21 reacties

Atlético Madrid heeft zich na een 2-1 nederlaag tegen Liverpool geplaatst voor de finale van de Europa League. Na 90 minuten was de stand nog 1-0. Diego Forlan zorgde voor de beslissende goal.

Furieus begin

Liverpool schoot furieus uit de startblokken in deze terugmatch van de halve finale. Al in de eerste minuut kreeg het een uitstekende kans via Yossi Benayoun. Keeper De Gea toonde zich echter alert. Even later was er al een nieuwe kans voor Liverpool via Alberto Aquilani. Maar opnieuw toonde De Gea zich een betrouwbaar sluitstuk.

Atlético herstelt evenwicht, maar Liverpool slaat toe

Nadien herstelde Atlético gaandeweg het evenwicht en kon het zelf een eerste keer dreigen. Sergio Aguero verscheen alleen voor doelman Pepe Reina, maar week te ver uit om nog op doel te kunnen besluiten. En net toenl Atlético de match in handen leek te hebben, was het opnieuw Liverpool dat kwam dreigen. Steven Gerrard stuitte eerst nog op De Gea, maar op slag van rust was het toch prijs voor The Reds. Een voorzet van Benayoun belandde bij Aquilani. De Italiaan aarzelde niet en schoot de bal in de draai voorbij De Gea. 1-0 ruststand dus en zo was de achterstand uit de heenmatch weggewerkt.

Matige tweede helft

In een matige tweede helft was het met een vergrootglas zoeken naar doelkansen. We noteerden alleen enkele schoten van ver van Assunçao, Benayoun en Gerrard. Beide ploegen hadden schrik om nog risico's te nemen en speculeerden duidelijk op verlengingen.

Liverpool scoort, maar ook Atlético

In de eerste verlenging was het al na 5 minuten raak voor Liverpool. Een knap opwippertje van Lucas Leiva belandde bij Benayoun. De Israeliër aarzelde niet en trapte de bal in de verste hoek voorbij De Gea. Atlético was even van slag, maar wist vlak voor het einde van de eerste verlenging toch tegen te scoren. Glen Johnson blunderde in de verdediging en bracht te bal tot bij José Antonio Reyes. Die kon de bal voor doel brengen tot bij de volledig vrijstaande Diego Forlan. De Uruguayaan aarzelde niet en knalde de 2-1 hoog in doel.

Atlético controleert en speelt rustig uit

Liverpool was moegestreden en kon nooit meer voor gevaar zorgen in de tweede verlenging. Atlético controleerde rustig en speelde het nog slecht uit. Zowel Forlan, Reyes als Aguero lieten nog wenkende kansen liggen. De kwalificatie van de Madrilenen kwam echter nooit meer in gevaar. Atlético plaatst zich zo voor de finale op 12 mei in Hamburg. Tegenstander daarin wordt Fulham, dat zich vandaag ontdeed van Hamburg.