Nieuw verlies voor Atlético Madrid

Bram Coenen
| 1 reacties

Atlético Madrid blijft op de sukkel in de Primera Division. De Madrilenen gingen vanavond met 3-1 onderuit bij Sevilla.

Atlético, dat zich afgelopen donderdag nog wist te kwalificeren voor de finale van de Europa League, kon die goeie lijn vanavond niet doortrekken tegen Sevilla. De ploeg van Quique Sanchez Flores verloor kansloos bij Sevilla en blijft zo op een troosteloze tiende plaats hangen.

Luis Fabiano bracht Sevilla al vroeg op voorsprong. Atlético herstelde zich echter knap van die vroege achterstond en kon twee minuten later al gelijkmaken via Tiago Mendes. Lang kon Atlético echter niet genieten van die gelijkmaker. Na een fout van Valera op Adriano in het strafschopgebied, kon Alvaro Negredo vanop elf meter binnentrappen. Op slag van rust diepte Sevilla de voorsprong zelfs nog uit. Alweer Negredro kon vanop elf meter aanleggen, na een fout op Luis Fabiano. Negredo faalde alweer niet en zorgde ervoor dat Sevilla met een veilige voorsprong kon gaan rusten.

Na de pauze kon Sevilla de partij makkelijk controleren. Enkel in de slotfase kon Atlético nog eens dreigen. Aguero werd echter onterecht afgevlagd voor buitenspel en zag zijn goal afgekeurd worden.

Sevilla blijft zo in de running voor de vierde plek. Indien Sevilla ook effectief vierde wordt, is Atlético als bekerfinalist meteen verzekerd van Europees voetbal. (AN)