Kompany klampt aan voor plaats 4

Philippe Crols
| 0 reacties
Kompany klampt aan voor plaats 4
Foto: © SC

In Engeland blijft het tot op de laatste speeldag spannend wat betreft de titelstrijd en de strijd om plaats vier (het laatste CL-ticket). Met Vincent Kompany, Dedryck Boyata, Paul José Mpoku en Ritchie De Laet zijn er nog heel wat Belgen bij betrokken.

Manchester United won zondag met 0-1 bij Sunderland. Ritchie De Laet zat niet in de kern. Chelsea had eerder al met 0-2 gewonnen bij Liverpool. Als Man United nog kampioen wil worden, moet het volgende week thuis winnen van Stoke en hopen dat Chelsea in eigen huis niet verder komt dan een draw tegen Wigan.

In de strijd om de vierde plaats is het ook money time. Tottenham en Manchester City zijn eigenlijk de enige twee overgebleven kanshebbers om het felbegeerde CL-ticket binnen te halen. De Spurs, zonder Paul Jose Mpoku in de kern, staan na de 1-0-zege tegen Bolton nog altijd een punt voor op de concurrent uit Manchester.

City vloerde concurrent Aston Villa met 3-1. Dedryck Boyata zat niet in de kern, Vincent Kompany (foto) speelde heel de match en kreeg ook geel. Komende woensdag staan Tottenham en City in Manchester tegenover elkaar.

Mujangi Bia duikt op

Het reeds gedegradeerde Portsmouth won dan weer met 3-1 van Wolves. Anthony Vanden Borre speelde heel de wedstrijd bij de bekerfinalist. Aan de overkant mocht Geoffrey Mujangi Bia zowaar eens aan de aftrap verschijnen. Hij werd bij de rust echter alweer vervangen.

Everton, nog steeds zonder de geblesseerde Marouane Fellaini, speelde 0-0 gelijk tegen Stoke City.

Arsenal, de club van Thomas Vermaelen, neemt het maandagavond nog op tegen Blackburn. Voor de Gunners staat er niets meer op het spel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties