Appelterre naar finale na gelijkspel in Kruibeke

Gentil Dossche
| 1 reacties
Appelterre naar finale na gelijkspel in Kruibeke
Foto: © SC

In de terugwedstrijd van de eindronde zag het er heel lang naar uit dat we op verlengingen afstevenden. Pas in de laatste minuten viel de match in zijn definitieve plooi en mochten de bezoekers aan het feest.

Kruibeke trok direct van leer en toen Thys Somers zich verslikte kon hij nog net Ward Vertonghen afstoppen (3’). Appelterre reageerde direct met een vrije schietkans voor Andres De Glas. Jurgen De Maayer had een knappe save in huis (4’). Jong Vlaanderen drukte de bezoekers achteruit en Bart De Durpel moest een kopbal van Mario Verbraeken wegwerken (11’). Even later verscheen de bezoekende draaischijf alleen voor De Maayer maar die ging goed plat. Vertonghen knalde een voorzet via een verdedigend been in hoekschop. Ladi Kuyé schilderde de corner op het hoofd van Johan Segers en die kopte mooi binnen (24’). Enkele minuten later kende Kruibeke dubbele pech toen Nick Pieters een voorzet op de paal kopte. Vertonghen kopte de rebound … op de paal. Appelterre zocht de aansluiting maar Bram Vermeulen tikte een open kans ver naast. Aan de overzijde mikte Davy Van Moortel een vrije trap naast. Op slag van rust had De Maayer een karpersprong nodig op een plaatsbal van De Durpel.

Ook na de pauze zorgde Kruibeke voor het eerste gevaar. Verbraeken onderschepte de bal na zwak uitverdedigen en vlamde via Somers in hoekschop. Vertonghen kopte de corner … op de paal (53’). Aan het uur werkte Bart Evens zich alleen voor De Maayer. De thuisgoalie redde met een voetveeg. Evens bediende De Glas en die devieerde de bal … op de paal. Een schot van Kuyé werd afgeblokt en Verbraeken liftte de bal over (73’). Met nog minder dan 10 minuten op de klok kreeg het thuispubliek een koude douche. De Durpel kruiste de bal over het halve veld en Andres De Glas kopte de gelijkmaker binnen. Kruibeke gooide alles naar voor en toen Somers zich misrekende kopte Ward Vertonghen zijn ploeg terug op voorsprong (87’). De thuisploeg voelde dat er misschien meer in zat maar Appelterre knalde alles weg en zocht de counter. Jens Van de Maele dweilde de lijn af, bediende Andres De Glas en nu was het over en uit voor Kruibeke.

Zondag aanstaande om 15u is Appelterre-Eichem gastheer voor de winnaar van de andere halve finale, Bambrugge of Maldegem.

Kruibeke:De Maayer, Verbraeken, Van Moortel, Verstraeten, Vierbergen, Kuyé, Vertonghen, Lenjou, Segers, Schippers, Pieters.

KE Appelterre:Somers, Vermeulen, Standaert, Moulart, Vandenbrande, De Glas (90’ Vandenbranden), Kiekens, Vermeerschen, Evens, Alexander, De Durpel (85’ Van de Maele)

Doelpunten:24’ Segers 1-0; 84’ De Glas 1-1; 87’ Vertonghen 2-1; 90’ De Glas 2-2

Gele kaarten:12’ Alexander; 26’ Segers; 61’ Schippers; 86’ Kuyé

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties