Scolari is het coachen in Oezbekistan beu

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Scolari is het coachen in Oezbekistan beu
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Luiz Felipe Scolari (foto), de Braziliaanse oefenmeester van de Oezbeekse topclub Bunyodkor, is het beu in de voormalige Sovjetrepubliek. Hij wil terugkeren naar Europa of naar zijn vaderland.

Luiz Felipe Scolari is nu één jaar trainer van Bunyodkor. Dat is ook de club waar zijn landgenoot Rivaldo bezig is aan zijn laatste voetbalkunstjes. De trainer heeft nog een contract in Tashkent tot het einde van het jaar.

"Als we een akkoord vinden over de ontbinding van mijn contract, maakt dat de weg vrij om een nieuwe keuze te maken. Als ik naar Europa ga, wil ik naar een goede club waarmee ik prijzen kan pakken. Ook Brazilië is zeker een optie. Ik ben er tenslotte al zeven jaar weg", aldus Scolari.

Scolari pakte op het WK 2002 de wereldtitel met Brazilië. Twee jaar later haalde hij met Portugal de finale van het Euro 2004 maar verloor die van Griekenland. Met Portugal haalde hij ook nog de halve finale van het WK 2006 in Duitsland. Later was hij ook clubcoach maar met weinig succes van Chelsea FC.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties