Damme maakt opwachting in 1e provinciale

Kristof Blomme
| 1 reacties

SVV Damme promoveert voor het eerst naar eerste provinciale. Het ging winnen bij Oostrozebeke met 1-2.

De heenwedstrijd in Damme eindigde op een 1-1 gelijkspel. De bezoekers moesten nu dus naar voor trekken en dat deden ze ook. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam na een blunder achterin bij de tegenstander. Een laterale bal werd onderschept en Wullaert nam het geschenk in dank aan.

Na de pauze ging Damme voluit op zoek naar de gelijkmaker. Doelman Bogaert keepte een sterke wedstrijd, maar moest zich tien minuten voor het einde toch gewonnen geven. Een verre inworp werd door Baes ingekopt. Drie minuten voor affluiten was het pleit helemaal beslecht. Nicolas Boi schilderde de bal van buiten de rechthoek enig mooi in de verre hoek. Daar bleef het bij, waardoor Damme in twee seizoenen tijd van derde naar eerste provinciale promoveert.