Antwoorden op vraag 10

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwoorden op vraag 10
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren gingen we op zoek naar enkele bekende WK-gebeurtenissen. De speelsteden vinden, was niet zozeer een probleem, maar slechts enkelingen vonden ook de verborgen speelstad. Velen dachten aan Ulsan, maar dat was niet het correcte antwoord.

1. Orlando (L): Daar scoorde Philippe Albert in ’94 tegen Nederland. Jan Wauters trapte toen over de bal en zorgde zo mee voor de Belgische overwinning.

2. Mexico City (O): De plaats waar Diego Maradona de Engelse doelman Peter Shilton vloerde met de Hand van God. Het gebeurde in 1986.

3. Gijon (N): Horst Hrubesch maakte op die plaats tegen Oostenrijk het enige doelpunt voor de Duitsers in hun groepswedstrijd van 1982. Het bleef 1-0 en zo waren beide landen geplaatst ten koste van Algerije. Oostenrijk en Duitsland hadden een beter doelpuntensaldo. Tot vandaag spreekt men nog altijd van de ‘Schande van Gijon’.

4. Pasadena / Los Angeles (A): Hier maakte de Colombiaan Escobar een owngoal tegen de VS, waardoor zijn land uitgeschakeld werd op het WK in 1994. Later werd hij daarvoor vermoord.

5. Saint-Etienne (S): In deze stad kreeg Beckham in 1998 rood en verloor Engeland in de achtste finales na strafschoppen van Argentinië.

Al deze tips moesten u leiden naar Solna, de plaats waar de WK-finale van 1958 gespeeld werd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties