Herhaalt Italië het WK van 1982?

Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Herhaalt Italië het WK van 1982?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Italië is bezig aan een desastreus WK. Tegen Paraguay was het al niet goed, gisteren geraakte de wereldkampioen niet voorbij het nietige Nieuw-Zeeland.

Ondanks de slechte prestaties zijn de Italianen in tegenstelling tot de Fransen en de Engelsen de wanhoop nog niet nabij. Theoretisch gezien kan Italië zelfs gewoon met een gelijkspel tegen Slovakije zich plaatsen voor de volgende ronde.

Vermits de kans vrij groot is dat Nieuw-Zeeland op de laatste groepswedstrijd niet zal winnen of eventueel zelfs verliezen van Paraguay kan Italië met drie gelijke spelen op de tweede plaats eindigen met drie punten en zonder één zege doorstoten naar de volgende ronde.

Op het WK van 1982 in Spanje deden de Italianen net hetzelfde. Ook toen geraakten ze met drie teleurstellende draws door de groepsfase om uiteindelijk wereldkampioen te worden. De Azzurri heeft in 2010 overigens nog geen enkele interland gewonnen en in theorie kan het land zelfs wereldkampioen worden zonder één duel in 2010 te winnen. Want vanaf de 1/8ste finales worden wedstrijden bij een gelijke stand na 90 minuten beslist met verlengingen en strafschoppen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties