Keizer Karel wacht op de beste minivoetballers

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Keizer Karel wacht op de beste minivoetballers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgend weekend staat in Gent de veertiende editie van de Keizer Karel Cup op het programma. Het minivoetbaltornooi krijgt tijdens deze jaargang een Zuid-Afrikaans tintje.

De Keizer Karel Cup is uniek in zijn soort. Wat veertien jaar geleden begon als een amicaal voetbaltornooitje met zestien teams is ondertussen uitgegroeid tot het grootste minivoetbalteam in Europa.

Bekende koppen

Bij de Belgische profvoetballers is het tornooi ook zeer gerespecteerd. In het verleden prijkten spelers als Vincent Kompany, Romelu Lukaku, Vadis Odjidja, Filip De Wilde en Maarten Martens al op de affiche. Ook dit jaar zullen enkele bekende jongens zich opnieuw meten met de gewone voetballer.

En de KKC wordt ook buiten de landsgrenzen gerespecteerd. Onze noorderburen sturen weer enkele bussen richting de Genste Blaarmeersen om wat te ballen. Er meldde zich zelfs een ploeg uit Polen. “Maar die zal jammer genoeg niet aanwezig zijn”, zegt de organisatie.

Maar aan de Gentse Blaarmeersen draait het om meer dan voetbal alleen. “Het is een echt volksfeest”, vindt peter Frederic Dupré. De sportsite is voor drie dagen Het rijk waar de zon nooit ondergaat. In de vroege uurtjes komen de laatste fuifgangers terug van de feesttent – “Dit jaar is er een nieuw Duvel Droomschip” – en een paar uur later strijden ze al voor de overwinning.

WK voetbal

De wedstrijden van het WK voetbal, Portugal – Brazilië, Chili –Spanje en drie achtste finales, zullen uitgezonden worden op een groot scherm van 10 m². Biersponsor Vedett zal een extra inspanning doen. Bij iedere gele en rode kaart krijg je twee pilsjes voor de prijs van één. Dat wordt even hopen dat het er niet fair aan toegaat. In Zuid-Afrika dan toch.

De Keizer Karel Cup in cijfers 

7 – Aantal categorieën: vier jeugd, dames, recreatief en competitief
25 – Oranje is met 25 deelnemende teams goed vertegenwoordigd
30 – Er wordt gespeeld op 30 veldjes
336 – In totaal komen er 336 ploegen in actie
450 – Zoveel ploegen probeerden zich in te schrijven
1.350 – Met zo’n aantal wedstrijden op het programma moet u niet vrezen dat u geen doelpunten ziet
4.032 – Het aantal spelers dat zal dromen van eeuwige roem
25.000 – Vorig jaar zakten er naar schatting 25.000 mensen af naar de Keizer Karel Cup

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties