Stijnen: "Ik kon mijn taak als kapitein niet vervullen"

Steurbaut Kersten
| 29 reacties
Stijnen: "Ik kon mijn taak als kapitein niet vervullen"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Stijn Stijnen kwam na de eerste training van het seizoen meteen met een verrassing naar buiten. De doelman levert zijn aanvoerdersband in bij Adrie Koster. “Ik wil me meer focussen op wat de club en supporters van mij verwachten.”

Stijnen was vorig seizoen aanvoerder bij blauw-zwart, maar de Limburger vindt dat hij die taak niet ten volle kon invullen. “Als doelman heb ik te weinig contact met de scheidsrechter”, stelt Stijnen. “Dat heb ik meermaals ondervonden op cruciale momenten in de wedstrijd.”

Minder praten met de pers

“Ik kreeg vorig jaar acht gele kaarten, zes daarvan kwamen er na protest. Als je je job als kapitein niet kan doen, dan moet je dat overlaten aan iemand die wel buiten het strafschopgebied komt.”

Zijn positie op het veld was niet de enige reden om de aanvoerdersband in te leveren. “Als kapitein moet je op elk moment beschikbaar zijn voor de pers. Ik heb voorgenomen om dat dit jaar minder te doen. Ik wil me meer focussen op wat de club en supporters van mij verwachten. Maar aan mijn overgave en gedrag zal niets veranderen.”

Hoefkens

Stijnen wordt vice-kapitein. Adrie Koster moet op zoek naar een nieuwe leider op het veld. Meer dan waarschijnlijk wordt dat Carl Hoefkens. “We willen op korte termijn een beslissing nemen. En zoveel kapiteins zijn er niet in onze ploeg”, aldus een verraste Koster.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties