Evra: "De staking was een blunder"

Fabian Morren
| 5 reacties
Evra: "De staking was een blunder"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Patrice Evra had beloofd om de vuile was buiten te hangen na het WK, maar uiteindelijk bleef de aanvoerder van de Franse nationale ploeg gisteren vrij vaag.

"Het WK was een sportief fiasco", vertelde Evra. "Ik wil wel duidelijk stellen dat de beslissing om te staken voor de training een beslissing was van de hele groep en niet van enkele leidersfiguren. Geen enkele speler wilde nog uit de bus komen."

"De ploeg bleef verenigd tot op het einde, maar ik geef toe dat die staking een blunder was", aldus Evra. "We hadden de sociale impact van onze actie onderschat. Maar we zaten in een situatie waarin je nu eenmaal vergissingen kunt begaan."

"Ik wilde de volgende dag verontschuldigingen aanbieden op de persconferentie, maar bondscoach Domenech verbood mij om te praten. Het is de eerste keer dat mijn vrijenmeningsuiting werd verhinderd en dat net op een moment dat het Franse volk recht had op een uitleg."

Het ministerie van Sport stelt alvast een onderzoek in naar de chaos bij de nationale ploeg. Elke speler zal worden ondervraagd. "Natuurlijk zullen er gevolgen zijn", besefte ook Evra. "De koppen moeten echter omhoog. De nieuwe bondscoach Laurent Blanc moet een verenigde groep krijgen en dan moeten we weer matchen winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties