Philips: "Nu de Pro League verdedigen"

Kristof Blomme
| 3 reacties
Philips: "Nu de Pro League verdedigen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jean-Marie Philips heeft niet lang zonder job gezeten. Na zijn ontslag bij de voetbalbond tekende hij vrijdag een driejarig contract als CEO van Lokeren. In Het Laatste Nieuws vertelt Philips over de problemen bij de KBVB.

Bij de Voetbalbond verwijten ze Philips een dwarsligger te zijn. Hij geeft toe dat hij af en toe op tafel klopt, maar vond dat zijn taak als CEO. "Ik moest toch zorgen dat de Bond niet in de problemen kwam? In die 3 jaar heb ik nooit iets alleen getekend, behalve een intentieverklaring met Burrda, de nieuwe shirtsponsor. De Bondsvoorzitter vond dat een geschenk uit de hemel. Ze hebben me nooit laten werken als een moderne CEO. Ik zou beslissingsbevoegdheid hebben, maar dat is nooit gebeurd. Voor alles moest ik het akkoord vragen aan het uitvoerend comité of de penningmeester."

Philips zou vooral met Philippe Collin gebotst zijn, die zelf de rol van CEO op zich zou willen nemen. "Collin wil manager zijn. Dan moet het reglement wel worden veranderd, want er staat nergens dat de vicevoorzitter manager is." Na de affaire Charleroi zou Collin Philips verweten hebben 'tegen Anderlecht' te zijn. Volgens de ontslagregeling mag Philips daar echter niets over lossen. "Ik was voor de toepassing van het reglement, de toegevingen aan Charleroi vloekten daarmee. Meer kan ik daar niet over zeggen."

Nu wil Philips de belangen van de Pro League verdedigen. Hij zal daar zetelen op vraag van voorzitter Lambrecht. "Als de Pro League autonomie wil, dan zal ik die verdedigen. Het is mijn ambitie om ook naar het uitvoerend comité te gaan, maar dat kan pas na 1 jaar. Niet uit revanche, maar om de Pro League te verdedigen." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties