Di Stéfano: 'Maradona is ongemanierd en arrogant'

Dennis Smeyers
| 1 reacties
Di Stéfano: 'Maradona is ongemanierd en arrogant'
Foto: © SC

Als het van Alfredo di Stéfano afhangt, stopt Diego Maradona als bondscoach van Argentinië. 'Niemand is van hem gediend'...

De erevoorzitter en voormalige vedette van Real Madrid is zelf Argentijn, en heeft geen hoge pet op van de coachkwaliteiten van Maradona.  Argentinië werd in de kwartfinale verpulverd door de Mannschaft, het werd 4-1.  Daarvoor won Pluisjes selectie wel alle wedstrijden van het toernooi.

'Argentinië heeft een slecht toernooi achter de rug. De ploeg was weliswaar goed in balbezit, maar wist eigenlijk geen enkele wedstrijd te domineren. Er was geen spelmaker en tevens was er, op Javier Mascherano na, geen enkele speler die het spel van de tegenstander kon ontregelen', stelde de intussen reeds 84-jarige Di Stéfano vast.

'Duitsland werd vooral gezien als een harde tegenstander, maar bleek uiteindelijk een voetballende ploeg die goed counterde. Maradona was vroeger een begenadigd voetballer, maar is nu ongemanierd en arrogant. Niemand is van hem gediend. Het is alleen maar ík, ík en ík. Dat moet voorbij zijn', gaat het Real-boegbeeld verder.

Ook over het teleurstellende toernooi van de nieuwe Argentijnse voetbalvedette heeft Di Stéfano een mening.  'Lionel Messi? Hij werd telkens onder druk gezet en kreeg nooit bijval van zijn ploeggenoten. Hij moet op snelheid worden aangespeeld, maar dat lukte bijna nooit.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties