ING sponsort de Rode Duivels

Onbekend Onbekend
| 55 reacties
ING sponsort de Rode Duivels
Foto: © SC

De Rode Duivels sloten een lonende overeenkomst met ING. In onderling overleg werd besloten om de samenwerking met Citibank op te zeggen.

De ING sponsort ook de Nederlandse voetbalbond (KNVB). In het teken van de HollandBelgium Bid voor het WK van 2018 en 2022 wilde de ING ook met de KBVB in zee gaan.       

In Het Laatste Nieuws wordt meer uitleg gegeven. Enige voorwaarde was dan wel dat de Belgische bond zijn contract met Citibank zou opzeggen. Dat loopt nog tot 2011, maar omdat Citibank intussen ook wist dat ING het sponsorcontract van de scheidsrechters zou overnemen van ERA (dat stopte op 30 juni), stemde ze ermee in om het contract voortijdig te verbreken.

Citibank betaalde als hoofdsponsor 300.000 euro aan de KBVB, ERA 150.000 voor de scheidsrechter. ING betaalt jaarlijks ongeveer 600.000 euro voor beide contracten, die twee jaar lopen en nog eens voor twee jaar verlengbaar zijn. Dat is een stuk minder dan ING aan de KNVB overmaakt, maar Oranje is nu eenmaal een product dat nog beter in de markt ligt en zál liggen na haar prestaties op het WK.

Citibank: Standard?

Citibank volgt mogelijk BASE op als shirtsponsor bij Standard. Een eerste gespreksronde vond eind vorige week plaats. Indien er een akkoord wordt bereikt, zal Citibank de eerste bank zijn die Standard sponsort sinds de 'Banque Nagelmackers 1747' bijna dertig jaar geleden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties