Jol: 'Als Sulejmani zo is, heb ik er geen problemen mee'

Dennis Smeyers
| 1 reacties
Jol: 'Als Sulejmani zo is, heb ik er geen problemen mee'
Foto: © SC

Het lijkt dan toch nog goed te komen met Miralem Sulejmani bij Ajax. De Serviër scoorde het enige doelpunt in een oefenwedstrijd, en lijkt trainer Martin Jol zowaar te bevallen...

Toen Sulejmani in 2008 naar van Heerenveen naar Ajax verkaste, heette hij een toptransfer.  Onder coach Martin Jol kon de jonge Serviër de hooggespannen verwachtingen echter niet waarmaken.  Hij kreeg weinig speelminuten, en moest dan vanop de bank toezien hoe ene Luis Suarez het ene doelpunt na het andere scoorde.

Het tij lijkt nu dan toch te keren voor de spits. Jol stelt hem in de voorbereiding consequent op, en Sulejmani bedankt voor het vertrouwen.  In een oefenpot tegen Al-Ahly scoorde hij donderdag nog het enige doelpunt, en in de met 5-1 gewonnen oefenwedstrijd van zaterdag scoorde hij zelfs drie keer. 

'Dan is het gewoon een speler met bepaalde kwaliteiten waarvoor hij ook is gehaald: snelheid en scorend vermogen. Hij is alleen geen linksbuiten, meer een spits', aldus de Scheveningse coach.  Die weet trouwens waar het schoentje wringt bij zijn aanvaller: het gaat om een gebrek aan vertrouwen.

'Als ik hem niet opstel, is het geen jongen die de polonaise loopt', vertelde Jol aan Ajax Life. 'Maar ik kan niet met Mickey en Luis voorin spelen. Dat werkt niet. Nu is Luis er niet bij en krijgt Mickey de kans zich te laten zien. Toen hij scoorde, hield hij zijn kop omlaag. Hij heeft het nog wat moeilijk de laatste twintig meter bij een flinke inspanning, maar ook zonder bal begint hij steeds meer aan het spel mee te doen. Dan is het gewoon een heel goede speler.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties