Lukaku twee tot vier weken out

Onbekend Onbekend
| 39 reacties
Lukaku twee tot vier weken out
Foto: © SC

Romelu Lukaku liep een scheurtje op in de patellapees van de knie. Dat bevestigde nieuw onderzoek in België.

Woensdagmorgen was Lukaku slecht neergekomen bij het koppen en had zich daarbij danig aan de knie bezeerd. Na een scanneronderzoek in Oostenrijk bleek dat de aanvaller een scheurtje in de patellapees had opgelopen. Dokter Sas keerde daarna meteen met Lukaku naar België (ten koste van de scouts van AC Milan) terug voor bijkomend onderzoek.

Dat onderzoek werd woensdagavond nog uitgevoerd in het Parc Leopoldziekenhuis in Brussel. En de eerste diagnose werd daarbij bevestigd. Het gaat om een verticale scheur, die een korter genezingsproces vraagt dan een horizontale scheur. De revalidatie wordt op twee tot vier weken geschat. Anderlecht wil zijn spits klaarstomen voor de derde voorronde van de Champions waarvan de heenwedstrijd op 27 of 28 juli wordt gespeeld, dus een snelle revalidatie dringt zich op.

Vervangt Suarez Lukaku?

Paars-wit gaat alleszins niet op zoek naar een bijkomende spits. Begin augustus is Lukaku opnieuw hersteld en ook De Sutter is begin september weer beschikbaar. Ariël Jacobs gaat bij een forfait van Lukaku voor de Champions League op zoek naar een oplossing voorin met Suárez en Chavarria. De Anderlecht-trainer rekent daarbij op de automatismen die beide Argentijnen opdeden bij hun club Belgrano.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties